יאללה, מה כבר יכול לקרות, מקסימום תצליחו
הימים מתחממים וכך גם הערימה שלנו, תולעים האדומות צריכות להתכונן להתמודד עם הקיץ החם הממשמש ובא.
באופן כללי הן יודעות להסתדר לבד, אבל יש כמה דברים שכל מגדל יכול לעשות והם ייסייעו לתולעים האדומות לשרוד את הימים החמים ולהמשיך לעשות מה שהן יודעות: להתרבות ולייצר הומוס.
טיפ ראשון נוגע למיקום הערימה, באופן די הגיוני אם נרצה לשמור על הערימה מהתחממות יתר, אזי נמקם אותה באזור הכי מוצל בגינה. מקום שרוב שעות היום הצל עליו ולא לידו. יש לזכור שהשמש, בהתאם לסיבוב כדור הארץ, זורחת ומאירה בכל יום במקום קצת שונה. כדאי בהתאם לכך למקם את הערימה במקום כזה שיהיה מוצל גם בשיא הקיץ. לאחר מיקום הערימה, יהיה קשה מאד להזיזה למקום חדש ולכן ממליץ לחשוב טוב מאד על מיקום של ערימת תולעים אדומות או מיכל הקומפוסט (בהתאמה למה שאתם משתמשים).
בימים החמים של הקיץ, לא די למקם את הערימה בצל, תולעים אדומות הינן חובבות לחות. ולכן יש חובה להרטיב את הערימה מעת לעת. בנוסף לכך, הרטבת הערימה מסייעת לאידוי וקירור הערימה.
כיצד נעשה זאת? שתי אפשרויות:
האחת הינה מיקום הערימה בצל כפי שאמרנו קודם לכן, אבל תוך בחינת ההשקייה של הגינה ולוודא שהשקייה זו מגיעה גם אל הערימה. בצורה זו לא תבזבזו מים נוספים על ערימת התולעים שלכם.
האפשרות השנייה הינה לשים טפטוף במועדים קבועים על הערימה. אני ממליץ מאד לשים טפטוף עם שעון השקייה מקצועי כמו אלה שמוכרים בחנויות. המחיר לא יקר כלכך ובדרך זו תוכלו לישון בשקט בעוד הערימה שלכם שומרת על לחות וייצור הומוס שנמשך ונמשך.
דבר אחד בטוח בהשקיית הגינה והוא שאם אתם בונים על זה שתזכרו מידי יום או יומיים להרטיב את הערימה עם צינור או בכל דרך אחרת, זו המתכונת הכי בטוחה שאני מכיר לחסל את ערימת התולעים שלכם תוך זמן קצר. מספיק סופ"ש אחד בשיא הקיץ שבו תיסעו עם המשפחה לבקר את חמותכם כדי שתשכחו מהערימה ותגרמו לייבושה.
לכן נדרש לדאוג להשקייה קבועה בדיוק כפי שמקובל לעשות עם צמחי הבית וכל בעל חיים אחר אותו תגדלו אצלכם בבית או בחצר.
תולעים אדומות יחפשו תמיד את המקום הלח והקר בערימה ולשם יצטופפו, במידה ותדאגו להשקייה קבועה ותנאים טובים, ישרדו את הקיץ ללא בעיות כלל.