הימים מתחממים וכך גם הערימה שלנו, תולעים האדומות צריכות להתכונן להתמודד עם הקיץ החם הממשמש ובא.
באופן כללי הן יודעות להסתדר לבד, אבל יש כמה דברים שכל מגדל יכול לעשות והם ייסייעו לתולעים האדומות לשרוד את הימים החמים ולהמשיך לעשות מה שהן יודעות: להתרבות ולייצר הומוס.
טיפ ראשון נוגע למיקום הערימה, באופן די הגיוני אם נרצה לשמור על הערימה מהתחממות יתר, אזי נמקם אותה באזור הכי מוצל בגינה. מקום שרוב שעות היום הצל עליו ולא לידו. יש לזכור שהשמש, בהתאם לסיבוב כדור הארץ, זורחת ומאירה בכל יום במקום קצת שונה. כדאי בהתאם לכך למקם את הערימה במקום כזה שיהיה מוצל גם בשיא הקיץ. לאחר מיקום הערימה, יהיה קשה מאד להזיזה למקום חדש ולכן ממליץ לחשוב טוב מאד על מיקום של ערימת תולעים אדומות או מיכל הקומפוסט (בהתאמה למה שאתם משתמשים).
בימים החמים של הקיץ, לא די למקם את הערימה בצל, תולעים אדומות הינן חובבות לחות. ולכן יש חובה להרטיב את הערימה מעת לעת. בנוסף לכך, הרטבת הערימה מסייעת לאידוי וקירור הערימה.
כיצד נעשה זאת? שתי אפשרויות:
האחת הינה מיקום הערימה בצל כפי שאמרנו קודם לכן, אבל תוך בחינת ההשקייה של הגינה ולוודא שהשקייה זו מגיעה גם אל הערימה. בצורה זו לא תבזבזו מים נוספים על ערימת התולעים שלכם.
האפשרות השנייה הינה לשים טפטוף במועדים קבועים על הערימה. אני ממליץ מאד לשים טפטוף עם שעון השקייה מקצועי כמו אלה שמוכרים בחנויות. המחיר לא יקר כלכך ובדרך זו תוכלו לישון בשקט בעוד הערימה שלכם שומרת על לחות וייצור הומוס שנמשך ונמשך.
דבר אחד בטוח בהשקיית הגינה והוא שאם אתם בונים על זה שתזכרו מידי יום או יומיים להרטיב את הערימה עם צינור או בכל דרך אחרת, זו המתכונת הכי בטוחה שאני מכיר לחסל את ערימת התולעים שלכם תוך זמן קצר. מספיק סופ"ש אחד בשיא הקיץ שבו תיסעו עם המשפחה לבקר את חמותכם כדי שתשכחו מהערימה ותגרמו לייבושה.
לכן נדרש לדאוג להשקייה קבועה בדיוק כפי שמקובל לעשות עם צמחי הבית וכל בעל חיים אחר אותו תגדלו אצלכם בבית או בחצר.
תולעים אדומות יחפשו תמיד את המקום הלח והקר בערימה ולשם יצטופפו, במידה ותדאגו להשקייה קבועה ותנאים טובים, ישרדו את הקיץ ללא בעיות כלל.
האתר שלכם נפלא! אני מגדל תולעים לשם הומוס ותה תולעים, הכל בשביל הגינה שלי. בתוך חודשים אחדים בלבד אני רואה אפקט מרשים מאוד על הצמחים שלי. האתר שלכם ממש בית ספר מצוין בעיקר למכורים חדשים כמוני. תודה רבה!
הי
תודה רבה.
רואה במה שכתבת מחמאה ענקית.
אשמח לתת תשובות בכל שאלה.
שבועות שמח.
האתר מדהים ושימושי, ההומור על הדרך גם עושה מצב רוח טוב, ישר כח!
הי
תודה רבה
מחמם את הלב.
תענוג אמיתי!!
נסחפתי בין המילים… מפוסט לפוסט, ממדריך למדריך.
מה ששבה אותי ובולט החוצה באופן ברור כל כך מתוך המילים, זה טוהר הדרך והכוונה, עשייה מתוך שליחות וכמובן ההנאה.
אני בעלים גאה של לול תרנגולות מטילות לשם ההנאה שבליקוט ביצה טרייה, ההנאה שבצפייה ובטיפול בהן ובנוסף, לשם התרומה הצנועה שבידינו לתרום לעופות המסכנים שכלואים בסוללות.
בסמוך ללול עומד מיכל קומפוסט. לאחר הדברים שקראתי כאן באתר אני חושב שאוסיף דיירות חדשות לחצר האחורית שלי.
תודה רבה ובהצלחה,
תמשיכו להנות,
איתמר
שלום , התחלתי עם מיכל גדול של קלקר מחורר מלמעלה ומנוקז עם חורים בתחתית לניקוז
קיבלתי גרעין רביה וכבר למעלה מחודש שהם דיירות משנה בגינה , אמנם מוקדם לדעת אבל עושה רושם שהם שורדות בינתיים , האם להציץ על התולעים מזיק להם ?
כדי להאיץ את קצב הרביה חשבתי להוסיף זבל פרות , אז איך ?
פשוט לעבור ליד רפת , לאסוף קצת ולהוסיף ?
מה לגבי קליפות ביצים טחונות ?
המון תודה על כל המידע כאן, מאד עוזר לי ומעודד בשלב ראשוני זה !
הי
תודה על המשוב.
הצצה על התולעים מן הסתם פוגעת בתולעים קטנות, בביצי התולעים ובבית הגידול שיצרו, מעת לעת מומלץ לערבב ולאוורר את הערימה וזה גם פוגע במעט. לטעמי כל עוד עושים שאת במידה זה סביר.
איסוף זבל פרות – אפשרי, איסוף על ידי דלי וכף וכמובן רפת זמינה.
בערימה שלי גם יש קליפות ביצים, מוסיף וטוב.
יישר כח.
האם מומלץ או אפשר לגדל תולעים אדומות בקלקר ?
כל עוד נשמרים התנאים הבסיסייים שלהן – טמפרטורה יציבה לא חמה ולא קרה מידי, חושך, לחות. לא משנה החומר ממנו עשוי הכלי קיבול.
שלום לכם אנשים חביבים.
האתר שלכם מדהים!. ויש לי שאלה, אני מייצר קומפוסט בגינתי בתוך חצי חבית מפלסטיק שבתחתיתה חורים לניקוז נוזלים. אנו זורקים את כל החומר האורגני מהמטבח וגם מוסיפים מידי פעם נסורת או עלים יבשים מהגינה , פעם בשבוע אני הופך ומאוורר את הקומפוסט הקומפוסט מאוד לך (יתר מעל למידה לדעתי) בתחתית החצי חבית ממש רטוב וחם. היו לי המון תולעים אדומות , ( החצי חבית מונחת בצילו של עץ פומלה)שאלתי? מדוע בקיץ התולעים נאלמו או מתו?
תודה על הפירגון
אני חושב שענית על השאלה. חם ולח יתר על המידה. יש העושים חורים בצידי החצי חבית כדי לגרום לתנועת אויר קבועה בפנים החבית.
אתה צריך להוריד חום על ידי שינוי מיקום למשל וחורים נוספים ולהפחית לחות ץ, המדד זה צריך להיות כמו עציץ עם צמחים, ככה לח לא יותר.
בהרכה,